Werking van peristaltische en sinuspompen

Werking van peristaltische en sinuspompen

The cut away image of the bredel hose pump used for the demonstration of peristaltic pumping.

 

De vloeistof komt alleen in contact met de slang, waardoor de pomp de vloeistof niet kan verontreinigen of andersom.

De animatie toont hoe de vloeistof in een pomp wordt gezogen, tussen de twee schoenen (in een Bredel slangenpomp) of rollers (in een Watson-Marlow slangenpomp) wordt ingesloten en tot slot uit de pomp wordt geperst. De vrije ruimten tussen de vloeistofpakketjes dienen alleen ter illustratie van de werking.

De compleet afgesloten slang, die tussen een schoen en de baan geperst wordt, geeft de pomp zijn verdringende werking. Dit voorkomt niet alleen terugstroming, maar maakt ook regelkleppen overbodig wanneer de pomp stilstaat.

Sinuspompen

 De MasoSine pomp is een uiterst betrouwbare en economische verdringerpomp voor sanitaire en industriële toepassingen. Onze exclusieve sinusvormige rotor biedt de oplossing voor de beperkingen van conventionele lobbenpompen en produceert krachtige aanzuiging met low-shear, lage pulsatie en behoedzame werking. Ze zijn allemaal eenvoudig en snel te onderhouden en volgens 3A gecertificeerd.

Het onderhoud neemt slechts enkele minuten in beslag en kan zonder demontage worden uitgevoerd door een lijnoperator. Vervang 'off-the-shelf'-slijtagecomponenten en de pomp werkt weer zo goed als nieuw.

EXPLOSIE TEKENING 

  • Een product zoeken

  • Een lokaal contactpersoon zoeken

  • Hulp en advies

    Telefoon: +32 (0) 9 225 94 57

    Fax: +32 (0) 9 233 06 49

    Contact