Därför utklassar vi membranpumpar

Pneumatiska membranpumpar kräver tryckluft för att driva dem. Om detta inte redan finns på plats så är den dyr att installera. Även de bästa tryckluftssystemen läcker minst 30% luft, vilket gör att kostanden för att köra en membranpump är mycket högre än för Watson-Marlows peristaltiska pumpar. Tryckluften begränsar utloppstrycket – pumpen stannar.

Att byta media/produkt är komplicerat eftersom det är svårt att rengöra en pneumatisk membranpump – det kräver oftast en fullständigdemontering. Watson-Marlows pumpar med LoadSure slangelement tar en minut att underhålla. Byt slang och du har en ny pump. Om en membranpump går sönder kan vätskan flöda fritt och genom luftventilerna. Watson-Marlows LoadSure pumpar har läckagedetektor och dränering. Svårigheten att kontrollera tryckluften gör membranpumpen till ett dåligt val vid dosering.

Dubbla membranpumpar har hög pulsation. Liksom alla membranpumpar så förlitar sig dig tryckluftsdrivna på backventiler. Dessa fungerar inte bra såvida det inte finns ett mottyck som stänger dem mellan cyklerna. De är benägna att nötas och kan täppas av kristaller, fibrer och produkter som stelnar som t ex färg.

Den initiala inköpskostnaden är lägre men den totala ägandekostnaden är mycket högre pga. att den slukar energi och är dyr att underhålla.

Watson-Marlows peristaltiska pumpar:

• Hitta en produkt

• Hitta lokal representant

• Hjälp och råd

Telefon: +46 (0)8 556 556 00 or +46 (0)8 556 556 09

E-post